fbpx

MØT VÅR NYE BUTIKKLEDER

MØT VÅR NYE BUTIKKLEDER 1080 1080 Made with Hart

MARTINE WÆHLER - MØT VÅR NYE BUTIKKLEDER.

Flere av dere har allerede møtt henne, og for de som ikke har, kom gjerne innom for å ønske henne velkommen. Vi har tatt en liten prat med henne for å fortelle hennes historie for at flere av dere skal bli kjent med henne.

Vi traff Martine i Milano da vi var på skole på Bocconi i samarbeid med innovasjon Norge. Martine jobbet da i Milano som innkjøper for et italiensk multibrand-selskap som innkjøper for til sammen tre offline butikker og en online butikk.

– Jeg er født og oppvokst i Stavanger, men fikk veldig tidlig interesse for mote, spesielt herremote, og Italia etter mange familieturer dit som yngre. Språket, kulturen, gestene, den raske espresso kaffen i baren og ikke minst elegansen til det italienske folk. 

Som 17 åring bestemte jeg meg for å ta et år på skole i Italia, og bo hos en italiensk familie. Jeg drømte om Milano og Roma, men endte opp på Sicilia midt på øya ute på landet. Allikevel, fikk jeg mersmak av dette fantastiske landet, og noen år senere var jeg tilbake – denne gang Milano.

Jeg havnet midt i smørøyet av alt jeg elsker – mote, mat, kultur og fantastiske mennesker.  Målet var å skaffe meg en jobb som innkjøper etter endt mastergrad i Fashion Management. Iløpet av studiet fikk jeg utfordre meg innen flere forskjellige felter som er viktige for å drive en business, og det å jobbe innen fashion og klær.

Master in Fashion Management kombinerer studiet av mote med en grundig vekt på lederskap og med høy fokus på endrede forbrukertrender. Jeg fordypet meg også innen merkevare, innovasjon og administrasjon av en motekolleksjon fra produksjon og til distribusjon. Jeg jobbet med prosjekter for blandt annet Moncler og Vogue.

Det var faktisk mitt første jobbintervju i Italia at jeg traff Mr. Mario Dell’Oglio, en bestemt og i begynnelsen en litt skummel mann. Han var fra Sicilia, CEO for en familiebedrift (1890) som han hadde jobbet i som liten og etterhvert tatt over som fjerde generasjons eier. Vi fant tonen veldig raskt. “Det er ikke ofte du treffer på en nordisk jente med siciliansk dialekt” var en av de første kommentarene jeg fikk før han tilbød meg jobb.

Som innkjøper innen klær i Italia er hverdagen veldig hektisk – fritid og ferie var det ikke mye av, men hver eneste dag var en fantastisk og lærerik dag for meg.  Jeg hadde ansvaret for over 200 merker til sammen både innen contemporary luxury merker, konfeksjon og butikkens eget konfeksjons merke. Jeg jobbet med merker som var alt fra veldig trend fokuserte, for eksempel Dolce&Gabbana og Givenchy, til klassiske merker som Tom Ford, Canali, Brunello Cucinelli og Boglioli (hvor vi også designet og endret mye av kolleksjonen til vår egen).  I tillegg hjalp jeg til der det trengtes for assosiasjonen Camera Moda, som sertifiserer de beste multibrand butikkene i Italia, hvor min sjef satt som leder.

Ellers er jeg en gladjente som elsker alt som er nytt og spennende.  Jeg prøver å reise, oppleve og inspirere meg selv så ofte jeg kan, men setter også like stor pris på en tur på hytta eller en fjelltur i nærområdet. Familie og venner står meg veldig nært, og favoritthobby er å lage mat og invitere på sammenkomster.

Det er godt å være hjemme igjen og jeg mener vi utgjør et godt team hos Made With Hart. Vi er nokså forskjellige alle sammen, men det gjør oss bare mer kreative og sterkere. Jeg gleder meg til å bidra med mine kunnskaper fra Italia og øke interessen for mote til Stavanger-folket ytterligere.